Williams Syndroom

Mensen met het Williams syndroom hebben vaak een achterstand bij het bewegen en praten. Ook hebben ze meestal moeite met leren. Verder kunnen er problemen zijn met het hart en de bloedvaten. Dit syndroom ontstaat omdat er een stukje DNA (erfelijk materiaal) mist. De kenmerken verschillen persoon.

Na de geboorte heeft een kind met het Williams syndroom vaak moeite met de voeding. Meestal zijn er bepaalde kenmerken in het gezicht, zoals een kleine neus met een bolle punt, volle wangen, een wijde mond met dikkere lippen en kleine tanden. Vaak is de grote slagader van het lichaam te nauw. Soms heeft het kind hoge bloeddruk . Een kind met Williams syndroom is vaak kleiner dan een ander kind van dezelfde leeftijd.

Motoriek

Leren bewegen duurt vaak langer, zoals lopen. Ook is er meer tijd nodig om te leren praten, maar later wordt het praten beter. Concentreren is vaak lastig en vaak heeft het kind een verstandelijke beperking. Kinderen met Williams syndroom hebben meestal een goed gevoel voor muziek en een sociaal karakter.

Meer informatie
Williams syndroom