Consultatie & Advies

Expertisepunt Verstandelijke Beperking is een platform waarop kennis over mensen met een (licht) verstandelijke beperking wordt gedeeld. Wij helpen u graag verder bij het vinden van de juiste hulpverlening of bij het beantwoorden van uw vraag. Deelnemende organisaties stellen experts ter beschikking die werken bij de aangesloten organisaties, dit kan variëren van een gedragswetenschapper tot begeleider of arts, psychiater, paramedicus. Samen of met de inzet van de juiste disciplines proberen we een antwoord te vinden op uw vraag.

Wie kan bij ons terecht?

Zorgverleners en mensen die professioneel betrokken zijn bij de zorg rondom mensen met een verstandelijke beperking kunnen bij ons terecht. Huisartsen kunnen consultatie aanvragen van een AVG arts of VG psychiater. De triagist kan u daarbij helpen.

Doel

Onze doelstelling is om u als huisarts, hulpverlener of betrokkene te ondersteunen en de kennis te vergroten. Waar nodig krijgt u advies over doorverwijzing naar de tweedelijns hulpverlening. Door gerichte kennisoverdracht, consultatie en ondersteuning, staan wij samen sterk in preventie en kunnen mensen met een verstandelijke beperkingen langer thuis blijven wonen.

Hoe werkt onze consultatie en advisering?

Bij expertise overstijgende vragen of casussen maken wij gebruik van de kennis binnen ons netwerk van deelnemende partijen en komt u terecht bij onze triagist.

Onze triagist zal eerst uw vraag laagdrempelig proberen te beantwoorden en schakelt waar mogelijk ons netwerk in of verwijst u door naar de juiste persoon of organisatie.

Voor huisartsen is er de de mogelijkheid om consultatie aan te vragen van een AVG arts of VG psychiater. De triagist kan u daarin ondersteunen.

Meer weten?

 Neem dan contact met ons op .  Tel:06-82514104 of vul het contactformulier in.


 


Download de Kennis-app LVB in de App store of bij Google play om deze informatie altijd bij de hand te hebben.